Euroopan yhteinen Itämeri– miten EU:ssa suojellaan Itämerta?

Mitä "Euroopan yhteinen Itämeri – miten EU:ssa suojellaan Itämerta" -paneelikeskustelu
Missä Sanomatalon MediatoriTöölönlahdenkatu 2, katutaso
Milloin   ti 7.5.2019 klo 16.00–18.00
   
Miten pienen Suomen euroedustaja voi vaikuttaa Itämeren pelastamiseen EU:sta käsin? Miten Itämerta suojellaan sen valuma-alueen maissa? Onko EU-direktiivistä loputtoman pitkä matka parempaan Itämeren tilaan?

Tervetuloa John Nurmisen Säätiön Itämeri-tilaisuuteen kuulemaan, miltä Itämeri näyttää Euroopan unionista käsin! Keskustelussa kuljemme läpi Itämeren valuma-alueen ja kuulemme Itämeren suojelun merkittävimmistä saavutuksista. Luomme katsauksen siihen, mitä Itämeren maissa on jo saatu aikaan EU:n myötä ja toisaalta mitä kaikkea on saavutettu alueellisilla ja kansallisilla toimilla. Asiantuntijaraatimme nostaa käsittelyyn konkreettisia ja ymmärrettäviä esimerkkejä EU:n yhteyksistä Itämeren pelastamiseen muun muassa maatalouden, yhdyskuntajätevesien ja teollisten päästöjen tavoite- ja direktiiviviidakosta.

Tilaisuuden avaa John Nurmisen Säätiön asiamies, Annamari Arrakoski-Engardt. Tämän jälkeen käynnistyy keskustelu, jossa eurovaaliehdokkaat ja asiantuntijat pohtivat Itämeren asemaa EU:ssa. Toimitusjohtaja, tietokirjailija Unna Lehtipuun kuljettamassa paneelikeskustelussa ovat mukana eurovaaliehdokkaat Sirpa Pietikäinen (Kokoomus), Ville Niinistö (Vihreät), Pekka Shemeikka (SDP), Silvia Modig (Vasemmistoliitto), Jouni Kemppainen (Keskusta, sit.), Laura Korpinen (Perussuomalaiset) sekä Martin Norrgård (RKP). Keskustelua ovat mukana arvioimassa Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen, ulkoministeriön Itämeri-lähettiläs Helena Tuuri ja John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari. Tilaisuuden viimeiset puoli tuntia on varattu yleisökysymyksille.

Tarjoamme sadalle ensimmäiselle kahvin/teen sekä pienen suolapalan.

Pyydämme sitovia ilmoittautumisia viimeistään perjantaina 3.5. mennessä.

Ilmoittaudun tilaisuuteen:

Tietojen käyttö Tämä kysymys on pakollinen

Tilaa uutiskirje

Liity Itämeren ystävien joukkoon – tilaa uutiskirjeemme! Tilaajana kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, Puhdas Itämeri -hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä. Voit tilata noin neljä kertaa vuodessa saapuvan uutiskirjeen paperisena tai sähköisenä.