Tulevaisuuden kirjasto -omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että kirjasto voi laajentaa aukioloaikojaan vielä nykyisten aukioloaikojen lisäksi niin, että asiakkaat voivat kirjautua ovella sisään kirjastoon omalla kirjastokortillaan ja salasanallaan. Näin asiakkaat, jotka haluavat käyttää kirjastoa yhä aikaisemmin tai entistä myöhempään, voivat tulla käyttämään kirjaston palveluja omatoimisesti silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Mäntyharjun kirjaston peruskorjaus on tulossa noin vuosille 2022-2023. Sitä ennen toteutetaan jo mahdollisuus käyttää kirjastopalveluita omatoimi -periaatteella. Vuonna 2020 avataan asiakkaiden tämänhetkisiä tarpeita mahdollisimman hyvin palveleva omatoimikirjasto ja samalla valmistellaan kirjaston muuttumista entistä vahvemmin kuntalaisten kohtaamispaikaksi. Omatoimikirjasto pystyy vastaamaan esimerkiksi järjestöjen, vertaistukiryhmien ja kuntalaisten omaehtoisen kokoontumisen tarpeisiin.

Tällä kyselyllä haluamme kartoittaa erilaisia toiveita omatoimikirjastoon liittyen.

1. Miten tärkeänä pidät, että kirjastolla olisi

(1 = ei tärkeä, 5 = erittäin tärkeä)
1
2
3
4
5
etätyöpiste
kokoustila yhdistyksille/yksityisille
luku- tai harrastepiiritoimintaa
satutunteja
pelihuone
musiikkihuone
leikkihuone
kokoustila etäkokouksiin
tulostusmahdollisuus
kahvi/juoma-automaatti
kännyköiden/tablettien latauspiste
lukollisia säilytyslokeroita
ompelukone/saumuri yms.
näyttelytila
Mäntyharjun kunnan asiointipiste on tällä hetkellä kunnantalolla.

2. Olisiko kunnan yhteispalvelupisteen sijainti parempi

3. Mitä laitteita, välineitä tai tavaroita toivoisit nykyisten lisäksi olevan käytettävissä / lainattavissa kirjastolla?

Tällä hetkellä lainattavissa tai vuokrattavissa on muun muassa pelastusliivejä, padel -mailoja, frisbee - kiekkoja, retkiluistimia, potkukelkkoja, lumikenkiä, energiankulutusmittari jne.

4. Minkälaista toimintaa toivoisit järjestettävän kirjastolla?

5. Muita ehdotuksia / palautetta?

6. Haluatko osallistua palkintojen arvontaan? (Vaatii yhteystietojen lähettämisen)

Arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan pelivuoro padel-kentällä (sis. pelivälineiden vuokran) sekä 2kpl leffalippuja elokuvateatteri Kinoon (Flexsound -paikat).

7. Yhteystiedot